5 vastausta artikkeliin ”Kysymys & vastaus #02 / Question & Answer #02

 1. Ihanat pullatyypit. <3 Oot hyvä tyyppi, kun oot antanu kodin kolmelle kodittomalle. Tuskin sillä tuet mopsien jalostamista sairaiksi. Kasvattajalta pentua ottaessa ehkä olis hyvä miettiä noita terveysasioista, mutta senkin päätöksen tekee kukin itse.

  Go Tea!

 2. Eikä kasvattajatkaan tue sitä ”sairaaksi jalostamista” mistä tuntuu nyt olevan puhetta. Jalostus on asia jonka lopputuloksen näkee vasta 5 – 10v päästä vaikka asioita on jo muutettu. Kummasteltiin eräässäkin mopsi kehässä tuomaria joka totes että mopsilla on liikaa kuonoa, olishan se hienoa että saatais sitä mopseille hieman lisää mutta tuomariki sais joskus käyttää päätänsä jos puhe on että pitäis kuonoa pidentää.

  Pidä hyvä huoli mopseistas äläkä murehdi rotuvalintaas! Ne on mahtava ja väärinymmärretty rotu. :) Kaikkien puheiden mukaan jos niihin uskois,mulla ei voisi olla kahta agilitymopsia!

  • Oi, agilitymopseja <3 Ois kiva viedä nämä omatkin (tai ainakin Lihis, kun se on semmonen tehosämpylä) jollekin esteradalle seikkailemaan huvin ja urheilun vuoksi :D

   Ja veikkaan (korjata saa, jos olen väärässä), että myös pentutehtailu ja pentutehtaasta ostaminen on helpohko tapa napata mukaansa sairas yksilö… Ja ainakin lyttynaamaiset on olleet nyt "muotikoiria", joita sitten tehdään ja hylätään.

   • Puolisolla on ihana tapa sanoa treeneistä mopsiille ennenkö oon saanu tavarat pakattua. Siitä alkaa sitte mahoton meteli ja haukkuminen, se kestää sitte koko 30minuuttia mitä sinne ajelen <3 Että tykkäävät kyllä lujaa, kisoihin sais mennä jos ramppikuume hellittäis!

    Pentutehtaat ja hoonosoomi myynti-ilmoitukset on täydellinen tapa hankkia itselleen sairas yksilö. Ensimmäinen oli toki paperiton, eikä oo tähän 6v ikään mennessä ollu mitää vaivaa.

    Mutta kyllä se riippuu aivan koiran vanhemmista, ja kasvattajan suhtautumisesta "terveyteen". Omasta mielestäni kasvattajan pitäisi aina turvata rotua ja selustaa, tekemällä kaikki mahdolliset tutkimukset koirillensa. Myös niille joita ei jalostuksessa käytetä.

    On niitä ihmisiä jotka pitää kamalana ihmisenä jos on mopsia, mutta senkus ovat. Itse olen rotuni valinnut, sitä rakastan eikä se asia muutu vaikka muut sanoisivat mitä!

    Ja sitä minen voi sietää ku näen ilmoituksia missä on löydetty hylätty mopsi tai muu koira. Tulee itku, potku ja raivari sitä ihmistä kohtaan joka sen on tehny. Ottaisin heti lauman rescue mopseja jos ois lähempänä, eikä olisi 5 omaa koiraa <3

 3. Niin kauan kuin rotumääritelmän mukaan arvostetaan lyhyttä kuonoa, ei tähän asiaan tulossa mitään muutosta kasvattajien tai tuomareiden käytöksessä. Mikään terveyteen panostaminen ei auta niin kauan kuin tavoitteena on saada lyttykuonoinen koira. En ikinä ostaisi itselleni mopsia, mutta rescuemopsi on minusta ihan jees ajatus sellaiselle, joka senmäköisestä koirasta tykkää. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *